Deepak Chopra a koronavirus kapcsán

Holisztikus egészségügyi szakértő és szerző, Dr. Deepak Chopra hétfőn  csatlakozott az „ America’s Newsroom ” -hoz, hogy megvitassák a stressz kezelésének módjait a COVID-19  világjárvány közepette .

Chopra megjegyezte, hogy jelenleg három válság zajlik.

„Van egy COVID vírusválság, amelyet remélhetőleg társadalmi fizikai távolodás és jobb higiénia révén ellenőrizünk; ott van a gazdasági válság, amely szintén nagyon valóságos és sok szenvedést okozhat; majd ott van a stressz válsága, amely veszélyezteti az immunrendszert ”- mondta.

Chopra elmondta, hogy a stressz növeli a hormonok, például a kortizol és az adrenalin szintjét a szervezetben, amely szerinte gyulladást okoz és „valójában olyasmit hoz létre a testben, amelyet citokin viharnak hívnak, akut gyulladásnak”.

A citokinvihar egy súlyos immunreakció, amelyben a test túl sok citokint – apró fehérjét, amely koordinálja a test válaszát a fertőzésre – túl gyorsan  bocsátja a vérbe

Tehát ugyanúgy, mint a krónikus betegség kockázati tényező, az akut gyulladás és a stressz szintén kockázati tényező, ha nem is több,” mondta Chopra.

„Ezen a ponton nagyon fontos, hogy az emberek szembesüljenek a félelemmel, hogy átöleljék a testüket, és olyan technikákat is találjanak, amelyek megnyugtatják az elmét, például tudatos tudatosság, meditáció, ima, légzés, mély légzés, bármi, ami segít az elme koordinálásában.  “Csökkenti a gyulladást és optimalizálja az immunrendszert.”

Ed Henry házigazda  elolvasta Chopra néhány javaslatát, amelyek célja az ember lelkének javítása,  szeretni és szeretni, önértékelni. Ezután Henry megkérdezte, hogy magyarázható ez a koncepció valaki számára, aki éppen elvesztette munkáját, és esetleg nem volt képes táplálni családját

“A barátok és a család, valamint a szeretettel való intimitás, az együttérzés, az öröm, az empátia révén felajánlja, hogy segít nekik” – mondta Chopra válaszában. „Nem kell pénzügyi segítséget nyújtania nekik. Fordítson nekik figyelmet, elismerést, szeretet elfogadást, kérje meg őket, hogy segítsenek. ”

„Jelenleg csak a szeretet és a cselekedet emlékszik dologra” – folytatta. “A cselekvés nélküli szerelem értelmetlen, a szerelem nélküli cselekvés irreleváns, de amikor összekapcsolod a kettőt, akkor kapcsolatok ökoszisztémája van.”

“Mindannyian ott lebeghetünk, segíthetünk egymásnak, és valóban kezelhetjük a stresszt” – tette hozzá Chopra.

(forrás: Foxnews)

Posted in Hirek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük