Négy perces S.T.O.P. meditációs gyakorlat Rhonda Magee-től

S

A kezdéshez az „S” egyszerűen a megállásért . Szó szerint. Csak állítsa le, amit csinál, függetlenül attól, hogy gépel, vagy rohan ki az ajtón. Adj magadnak egy pillanatot pihenni, szüneteltetni és összegyűjteni magad.

T

A „T” ,  egy tudatos lélegzetet. Most, hogy megálltál, vegyél mélyebb lélegzetet, vagy akár kettőt, és engedd magadnak, hogy érezzd a hasi kiszélesedést, amikor mélyen lélegzel. Vedd észre az érzéseit. Ezáltal segíthet felhívni a figyelmet a lábad érzéseire, amelyek a padlóval találkoznak. Érezzd a föld és a saját pihentető légzés támogatását.

O

Az „O” azt jelenti, hogy megfigyeld, mi merül fel benned, beleértve minden gondolatot, érzetet vagy testi érzetet (például feszültség,  feszesség az állkapocs vonalában). Távolítsd el tudatosságát a körülmények figyelembevételével. Figyeld meg, hogy lehetsz ebben a helyzetben anélkül, hogy az uralkodnál. További támogatást kínál , amikor elengedi a feszültséget és a stresszes gondolatokat. Amikor megnyugodsz,vizsgáld meg a lehetőségeit, hogyan lehet továbblépni innen.

P

Végül a „P” emlékezteti Önt, hogy egyszerűen hogyan tudod tudatosan tenni a dolgod.

A STOP gyakorlat segíthet minden olyan helyzetben, amikor szorongást érzel, érzéseid megfigyelésében és megszelídítésében, valamint a mélyebb erőforrások elérésében. Segít fejleszteni az érzelmi intelligenciát és a pszichológiai rugalmasságot, amely ahhoz szükséges, hogy a kihívásokkal teli pillanatokban jobban elsajátítsák.

(forrás: mindful.org)

Posted in Hirek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük