David Lynch szerint spirituálisabb és sokkal kedvesebb lesz a világ a karantén után

Valamilyen okból rossz útra tévedtünk, az anyatermészet pedig azt mondta, hogy eddig, és ne tovább. Ez pedig addig fog tartani, hogy közben biztosan kialakul majd egy új gondolkodásmód

– mondta David Lynch a koronavírus-járványról, hozzátéve azt is, hogy reméli: az emberek világszerte spirituálisabbak, és sokkal kedvesebbek lesznek majd, ha véget ér a karantén.

Lynch szerint teljesen más világ vár ránk a túloldalon, ami egy sokkal intelligensebb világ is lesz majd. A problémákra megoldások fognak érkezni, az élet pedig sokkal jobb lesz. Visszatérnek majd a filmek, és minden más is visszatér, valószínűleg sokkal jobb változatban, mint a mostani.

Nehéz megmondani, hogy a Radírfej és a Dűne rendezője, valamint a legendás Twin Peaks megalkotója miért áll hozzá ennyire optimistán a helyzethez, de ha tippelnem kéne, valószínűleg szerepet játszhat a dologban az, hogy Los Angeles-i otthonában, meditálással, kávézással és famunkákkal tölti a karantént.

 

Idézetek a Los Angelesben vele készült interjuból:

VICE: Mi a David Lynch karantén rutinja?
David Lynch: A rutinom nagyjából ugyanaz, mint korábban. Először felkelek és iszom  egy kávét. Én, szeretek azonnal elmenni a kávéval. Pontosan így van velem. Tudod, hogy egy kórházban miként müködik az infúzió? Nagyon sok csepp van egész nap.

Ezután meditálok, majd dolgozom.

Mit dolgozol manapság?
Jelenleg , két falikart készitek – két kis lámpát. Ide tartozik az izzók, az elektromosság, a poliészter műgyanta és az ilyen fajta dolgok.

A fa és az elektromosság ismétlődő témák voltak a filmjeiben. Miért ilyen inspiráció?
Az elektromosság annyira izgalmas, és gondoljon a fára – gondoljon csak egy fára, ha csak akarja, egy pillanatra. A természet ezt kínálja nekünk, mindenféle fafajtát, és annak szerkezete fűrészelhető, csiszolható, formázható, polírozható, bútorokká alakítható, olyan sok minden. Ez a leghihetetlenebb anyag, és annyira illata van, amikor vágja. A transzcendentális meditációhoz hasonlóan a fa is olyan dolog, amit mondhatnánk a „mindenható irgalmas Atya” számára. És hol lennénk most áram nélkül?

Az elektromosság fényt ad nekünk, a fény reményt ad nekünk. A meditáció olyan, mint az elektromosság?
A sötétség semmi – valami hiánya. A negativitás a benne rejlő minden pozitív elem hiánya. Amikor elkezdi ezt felélénkíteni, a negatív sötétség e pozitív fény tükrében kezd eltűnni. Amint kitisztítja ezt a csövet, az ötletek elkezdődnek, és tudni fogja, mit épít, mit kell festeni, mit kell kitalálni. A negatív az, ami blokkolja az ötletek áramlását. Ha meditálsz, elkezded látni a megoldásokat.

A világbéke a TM egyik kitűzött célja. Mivel milliárd ember tartózkodik karanténban jelenleg a világ minden tájáról, mit gondol, mi történne, ha mind egyszerre meditálnának?
Minden emberben a be nem korlátozott intelligencia, a kreativitás, a boldogság, a szerelem, az energia, a hatalom és a béke mezője – minden pozitív tulajdonság, mindannyiunkban. Ha elég erőteljesen élénkíthető, békét hozhat a világban. Kutatták és tanulmányozták. Ebből jön ki az úgynevezett Béketeremtő Csoport, és ha elég nagyok lesznek, és állandó jelleggel képesek békét hozni a világban. De a titok benne van. Mindig is volt, mindig is lesz.

Gondolod, hogy van itt lecke az emberiség számára ebben a világjárványban?
Valamilyen oknál fogva rossz utat jártunk, és a Természet anya azt mondta: “Elég, már meg kell állítanunk mindent.” Ez elég hosszú ideig tart, hogy valamiféle új gondolkodásmódhoz vezessen.

Jobb vagy rosszabb?
Úgy gondolom, hogy sokkal szellemesebb és sokkal kedvesebb lesz, és valóban erőteljes és gyönyörű módon közelebb hoz minket egymáshoz. A másik oldalon egy másik világ lesz, és sokkal intelligensebb világ lesz. Ezekre a problémákra megoldást találunk, és az élet nagyon jó lesz. A filmek visszatérnek. Minden visszatér , valószínűleg sokkal jobb módon.

És közben?
Időközben vannak dolgok, amelyeket az emberek otthon csinálhatnak. Rajzolni tudnak, festeni tudnak, apró dolgokat építhetnek, szövegeket írhatnak, verseket tudnak írni, olyan történeteket tudnak írni, amelyeket később filmezhetnek, játékot játszhatnak, játékot tudnak kitalálni. Olyan sok minden történhet egy kis térben, új recepteket és főzési dolgokat fedezhetnek fel. Ez egy lehetőség egy csomó különböző kísérlet számára.

Köszönöm Davidnek, hagyom, hogy visszatérjen a lámpádhoz.
Megvan, Nick. Vigyázz, haver!

 

Nick Rose (2020. április 9.)

Posted in Hirek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük